Teman

Här kan du läsa om olika teman för föredrag och workshops. Både om Kvinnans Tao och Mannens Tao. Kan även skräddarsy innehåll efter era behov. Oftast ingår en taoistisk övning. Du kan boka till din ort, center, företag eller grupp.

FÖRELÄSARE

Irene är en kunnig föreläsare som på ett självklart och naturligt sätt delar med sig av sin kunskap om kvinnans och mannens kropp, den feminina och maskulina essensen och hur du kan ta till vara på din livsenergi och öka din förmåga till njutning. Hon blandar västerländsk kunskap och forskning med visdom från olika gamla tanketraditioner. På ett inspirerande och strukturerat sätt och med glimten i ögat berättar Irene om hur du kan öka din livsenergi och självkänsla och medvetet växa som människa med lust och passion. Du får användbara tips och förhållningssätt och oftast även prova en taoistisk övning.

EXEMPEL PÅ TEMA KVINNANS TAO:

Kvinnans anatomi och erotiska zoner och flöden!
Det är dags för kvinnans sköte och erotiska kapacitet att stiga in i våra medvetanden och stretcha vår föreställningsförmåga.
Varför har kvinnans underliv förblivit ett mysterium så länge och vad vet egentligen den ”riktiga” forskningen om kvinnans ejakulation. Tao poängterar vikten av att förstå sin kropp för att förstå sig själv och ser de erotiska flödena som en del av vår essens. Föredraget innehåller teori och taoistisk meditation.

Bli vän med dina hormoner!
Körtlarna producerar våra hormoner och samarbetar på ett mycket elegant och sinnrikt sätt och hormonsystemet är oerhört centralt för många funktioner i kroppen. Varje körtel kan även tillskrivas olika kvaliteter och kan ses som en port till en annan verklighet. Genom att stärka kontakten kan deras slumrande krafter väckas upp och bli en guide till djupa transformerande upplevelser. Körtlarna korresponderar med våra chakror. Du får även prova en taoistisk övning som balanserar hormonsystemet.

Menopausen – möjlighet eller inte?
Trots att vi fått lära oss att frukta klimakteriet är detta livsstadie bara en början på en ny fas i livet fylld av vitalitet och kreativitet. Eller? Hur kan du se övergångsåldern som en möjlighet att lära dig om dig själv av? Vad händer i kroppen under övergången?
Du får tips på hur du kan skapa mer harmoni i kropp och själ och får prova en taoistisk övning som främjar hormonbalans.

Knip för hälsa och välbefinnande!
En stark bäckenbotten är bra av flera skäl. De viktigaste är att förhindra inkontinens, vara ett stöd för de inre organen, hjälpa till att få igång flödet i ”kärleksgångarna” och stärka och främja förmåga till orgasm. Ungefär var tredje kvinna kan inte dra ihop sin muskulatur i bäckenbotten, men det finns övertygande bevis för att bäckenbottenträning har god effekt. Muskelstyrka är färskvara, men den går glädjande nog snabbt att öva upp om du tränar regelbundet. I det gamla Kina ansågs ett starkt underliv främja god hälsa, ungdomlighet och en spänstig och fuktig slida även som äldre.

Ta till vara på din livsenergi!
Introduktion till Kvinnans Tao. Att få medveten tillgång till, och kultivera, din livsenergi och din sexuella energi är grunden för denna taoistiska träning. Övningarna lär dig att leda energin in i kroppen istället för att projicera ut den. Du kan då använda den för din egen utveckling och välbefinnande. Kvällen innehåller teori, qigong och taoistisk meditation.

EXEMPEL PÅ TEMA MANNENS TAO:

Mannens Tao – ta till vara på din livskraft!
Hur kan du enligt Tao kultivera din livskraft, inklusive din sexualla energi? Vilka teorier ligger bakom att mannen bör ta till vara sin säd och inte ejakulera? Är det verkligen möjligt att hålla tillbaka utlösningen och hur tränar du?

Mannens sexualitet och maskulina essens!

Olika teman kring mannens sexualitet som tidig utlösning, prestationsbörda sensationslust och porrimpotens diskuteras. Olika orgastiska uttryck beskrivs, hur förlänga njutningen och vad är vikten av att återknyta kontakten med känslolivet!

Andropausen – finns den?
Det råder olika meningar om det manliga klimakteriet, andropausen. Oavsett så minskar testosteronet med åldern. Hur kan du hjälpa din kropp att balansera horminsystemet? Vikten av återhämtning och att odla slälvreflektion för att balansera vår stressade livsstil. Du får även prova en övning för hormonbalans.

Bäckenbottenträning för män!
Enligt den konventionella medicinen beror 90 % av postataproblem hos män på spända bäckenbottenmuskler! De är även viktiga för, hälsan potensen och ditt välbefinnande. Varför och hur kan du träna dem? Du får även prova en taoistisk övning.

PRISFÖRSLAG:

Föredrag:                       6.000 skr (ca 1 tim)
Workshop:                     8.000 skr (ca 2 tim)
Halvdag:                        10.000 skr
Heldag:                          16.000 skr

För privata sällskap, offert eller frågor hör av dig till Irene.
Mobil: 073-948 39 43
E-mail: irene@bodycoach.nu