UFO-debatten och Kvinnlig ejakulation?

När jag fick höra att diskussionen kring den kvinnliga ejakulationen i vissa vetenskapliga korridorer KT anatomi framifrånkallades för UFO-debatten blev jag förvånad. Det kom att bli en av drivkrafterna till boken ”Kvinnans Tao”. Det blev uppenbart att det fanns ett behov av att upplysa och sprida mer kunskap om kvinnans sexualitet, anatomi, erotiska zoner och flöden. Genom en kontakt på Karolinska Institutet fick jag tillgång till den vetenskapliga forskning som gjorts ditintills kring kvinnans anatomi och ejakulation.

När jag varit ute och föreläst för kvinnor i alla åldrar har jag mötts av ett mycket stort intresse av att få veta hur vi ser ut, fungerar och vad som är möjligt. En del kvinnor har till och med känt sig lurade – varför har jag inte fått veta detta tidigare? Det är alla kvinnors rätt att känna njutning och att återta makten över sina kroppar och förmågan till orgasm!

Här kommer INFO-debatten:

EROTISKA ZONER:


Klitoris är mycket större än man tidigare trott (ca 10 cm). Vi ser bara själva klitorishuvudet, men faktum är det är en svällkropp som sträcker sig ca 10 cm in i kroppen. Precis som mannens penis sväller den under upphetsning.

G-zonen är ett område ca 3- 5 cm in i vaginan på främre vaginaväggen mot magen. Den kan sitta långt in och är då oåtkomlig med fingrarna. Man har sett en förtätning av nervändar i området, där den kvinnliga prostatan är belägen.

A-zonen är en samling känslig vävnad längre upp i vagina, nästan vid livmodertappen.

KUV-Komplexet är ett mycket komplext område som samverkar under en orgasm vid penetration: klitoris, dess inre rötter, urinröret (prostatan) och slidan.  En del föreslår därför att man i vetenskapliga sammanhang byter namn från G-punkt till KUV-komplexet = Klitoris-Urinrör-Vagina komplexet.

EROTISKA FLÖDEN
:

Slidväggarna insöndrar hela tiden vätska med lågt ph-värde för att bekämpa bakterier och hålla vaginan smidig.

Bartholins körtlar sitter nära öppningen och utsöndrar en vätska som hjälper till att fukta slidan vid upphetsning. Fungerar därför som glidmedel och är motsvarigheten till mannens försats.

De paraurogenitala körtlarna (30-40 st) sitter i den svällkropp kring urinröret som kallas för den kvinnliga prostatan. Det är dessa körtlar som tömmer sig när en kvinna ejakulerar och de är även sammankopplade med området som kallas för G-zon. Forskning tyder på att alla kvinnor ejakulerar men i liten mängd. Eftersom alla inte får ”fontänorgasm”, då vätskan sprutar ut, är det inte alla som vet om det. Detta flöde är mer basiskt och innehåller samma ingredienser som mannens utlösning (förutom sperma) och kan därför underlätta för spermierna att komma fram till sitt mål. En kvinna kan ejakulera oavsett vilken zon som stimuleras. Senare forskning har antytt att när en kvinna sprutar rejält är det även blåsan som tömmer sig och att vätskan är utspädd urin. Det råder fortfarande delade åsikter om vätskan töms via urinrör eller vaginan, tror mer på att det kan vara både och.

Från livmoderhalsen kommer slem som varierar med vår cykel. Vid orgasm kan ett vitt och tjockare sekret utsöndras.

Läs mer utförligt om kvinnans ejakulation i boken ”Kvinnans Tao”Beställ boken här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>