Vår tids Vagina – oredan där nere!?

Kan det verkligen vara så, att vi behöver ta reda på ”oredan där nere”? Åsikterna om hur kvinnors könsorgan bör se ut varierar över tid och platser. Varifrån kommer alla skönhetsideal och estetiska föreställningar? I urplays dokumentär ”Vår tids Vagina” belyses vulvans utseende ur olika perspektiv, sexologer, fotografer, plastikkirurger m.fl. berättar.

Skönhetsoperationer av kvinnors kön ökar
Man menar att en av anledningarna till att allt fler tjejer och kvinnor vill skönhetsoperera sig ”där nere” beror på att rakade kön gör könsdelarna mer synliga och att man genom porr får en ensidig bild av det kvinnliga könet. omslag_2016_kv_taoUndersökningar har visat att porrtittande blir både vanligare och går allt lägre ner i åldrarna i och med lättillgängligheten på nätet.

Njutning handlar inte om utseende
Alla kvinnokön ser, precis som mannens könsorgan, olika ut. Vi är olika djupa och breda, färg och form varierar och klitorishuvudet sitter olika långt från öppningen. Precis som pungen och testiklarna kan både de yttre och inre blygdläpparna variera i storlek och en kan hänga ner mer än den andra. Vi ser alla likadana, men ändå olika ut. Detta är helt naturligt! Precis som vi har olika uttryck, preferenser och läggningar.

Tack och lov finns det gammal visdom och modern forskning som uppmuntrar oss att bejaka och acceptera oss själva precis som vi är. Att vi är här för att förvalta det som är oss givet. Sann njutning eller förmåga till kärlek handlar inte om utseende eller hur stora dina blygdläppar är utan om en inre känsla och närvaro!

Se dokumentären ”Vår tids Vagina” här!

I boken ”Kvinnans Tao” kan du läsa mer om ny forskning kring kvinnans anatomi och erotiska zoner såväl som taoistisk visdom. Beställ boken här!

”Kvinnans Tao” finns även att låna på flera bibliotek! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>