Prestigelösa krav!?

När jag höll föredrag på Noma, en Yogastudio på Östermalm kom kontroversen prestera kontra att ”bara vara” upp.  Kvällens ämne var ”Manlig och Kvinnlig sexualitet enligt Tao”.  Nya boken ”Mannens Tao” är ett försök att bidra med nya bilder och föreställningar om mannens sexuella kapacitet. Det är ett skört tema visar det sig. Ett tema som kom upp under kvällen var de prestationskrav som män kan uppleva – på att släppa prestationskraven!?

Hur gör man för att släppa kraven på att vara en perfekt älskare och vad innebär det rent praktiskt att släppa sina förväntningar och prestationskrav? Det finns exempel på unga män idag som tar viagra för att klara pressen. Ett fenomen som tycks öka. Detta kan inte vara rätt väg! En stor del av lösningen kommer genom att flytta sin fokuspunkt från hjärnan till kroppen.  Om du landar i kroppen och slappnar av kan hjärnan och tankarna lättare släppa taget. Det går liksom inte att tänka ut lösningen eller tänka bort prestationskraven. Det blir en träning i att bygga tillit och ”stå ut” i det okända där du inte riktigt vet vad som ska hända. Släppa kontrollen och vänta på att en naturlig rörelse startar. Det är en gåva att kunna hålla sitt utrymme och låta detta ske.

Så slappna av, andas lugnt och djupt och vila in i dig själv. Detta kan alla lära sig. Kanske behöver de flesta lära sig slappna av på egen hand först. I mötet med en partner, speciellt i stundens hetta, är det ofta så mycket annat som pågår. Läs mycket mer om hur du kan bli både mer lyhörd och säkrare i dig själv och hitta nya lösningar i boken Mannens Tao!

blommorrelease

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>