Finns inte G-punkten?

Finns inte G-punkten?

I dagarna kom ny forskning som ”bevisade” att G-punkten inte finns.
Det var i alla fall vad nyheterna basunerade ut. Men om du läser hela artikeln så är det bättre upp.

Hela området – klitoris, urinröret och vaginan är en komplex erogen zon!

Emmanuele A. Jannini (professor i endokrinologi och sexologi vid Tor Vergata-universitetet i Rom) presenterade sina ”nya” rön i Nature Reviews Urology.

- Det finns ett mycket komplext område som samverkar under en orgasm vid penetration: klitoris, dess inre rötter, urinröret och slidan.  Jannini föreslår därför att man i vetenskapliga sammanhang byter namn från G-punkt till CUV-complex (clitourethrovaginal complex). På svenska blir det KUV = Klitoris-Urinrör-Vagina komplexet.

Att G-punkten inte är en punkt utan snarare ett område som är kopplat till den kvinnliga prostatan (körtlar som sitter runt urinröret) och hela klitoriskroppen är ungefär vad jag också kommer fram till i boken ”Kvinnans Tao”. Mannens prostata är en erogen zon så varför skulle inte kvinnans prostata vara det? De är dessutom uppbyggda av samma typ av körtlar.

Jakten kan fortsätta!
Så jakten på G-zonen, och eventuella andra zoner, kan definitivt fortsätta. Faktum är att många kvinnor har beskrivit och upplever att det visst finns ett område som är känsligare ungefär där G-zonen sägs existera. Det finns dock många erogena zoner på kvinnokroppen att upptäcka och en del menar att det är själen som är den största erogena zonen. I detta utforskande är det viktigt att inte låta vetenskapen begränsa vad som är möjligt eller inte.

Kvinnans njutning och sexualitet är och förblir en ständig källa till fascination och mystik, och det är upp till var och en av oss att gå tillbaka med vår uppmärksamhet till vår egen kropp, hon behöver inte någon vetenskaplig validering av hennes unika njutningsförmågor.

Om du vill lära dig mer om G-zonen, A-zonen, den kvinnliga prostatan och kvinnans sexualitet, då är min bok ”Kvinnans Tao: Vägen till glädje, njutning och livsenergi” ett bra ställe att börja på. Västerländsk forskning vävs samman med österländsk visdom. Beställ boken här!

Länk till artikeln med Emmanuele A. Jannini:

 

En kommentar till “Finns inte G-punkten?

  1. Catarina skriver:

    Kanske går forskningen fram iallafall då! Men viktigast, förstås är att känna efter själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>