Polarisera och tänd gnistan i gamla (och nya) relationer!

För att attraktion mellan två personer ska uppstå krävs det en viss polarisering. Det är som en magnetisk osynlig kraft.

Äldre tanketraditioner beskriver vår verklighet i motsatser, vilka är verkliga egenskaper och kvaliteter inom oss. Ljus och mörker, aktivitet och vila, plus och minus, göra och vara, intellekt och känsla, logisk och ologisk, maskulin och feminin. Detta speglas även i våra hjärnhalvor, där den högra står för kreativiteten och den vänstra för logiken. Vi behöver tillgång till både och. Enligt Tao har vi även olika poler inom oss som spelar roll för hur vi samspelar sexuellt och håller gnistan levande. Dessa kan vara viktiga att känna till för att skapa ett balanserat sexliv där polerna kan dansa med varandra.

Plus- och minuspoler på olika ställen
Tao menar att kvinnan har sin pluspol (aktiva pol) i hjärtat och sin minuspol (receptiva pol) i könet medan det hos mannen är tvärt om. Detta innebär att kvinnan ger från hjärtat och tar emot i könet och mannen ger med sitt kön och tar emot i hjärtat. I praktiken betyder det att kvinnan behöver känna kärlek, intimitet och kontakt först och gärna få beröring av brösten för att kärleksgångarna i skötet ska öppna sig. För mannen betyder det att sexuell upphetsning och beröring av hans kön väcker hans intresse och öppnar sedan hans hjärta och kärleksfullhet.

[fvplayer src="http://youtu.be/mm2LCaYF6kk"]

Poler i obalans
Dessa poler hamnar dock ibland i obalans och män kan då tycka att kvinnor är känslomässigt krävande när de vill ha kontakt och kvinnor kan känna sig hotade när de upplever att män bara vill ha sex. Såväl man som kvinna behöver ha kontakt med både sin sexualitet och sina känslor för att ha balans och kunna mötas på ett harmoniskt sätt. Annars tenderar vi att antingen dyrka eller fördöma.

Ibland har vi skiftat poler helt. Exempel på det är en kvinna som bara är fokuserad på aktivitet och på att få orgasm. Hur är din balans mellan att ge och ta emot? Om du är kvinna kan du prova att vara mer receptiv och slappna av helt och bara ta emot under älskogen. Att vara mottaglig betyder att också vara receptiv till din kreativitet och följa din spontana intuition. Många mäns högsta önskan är att bli helt mottagna och accepterade av sin kvinna.

Kvinnor idag är ofta målmedvetna och har lärt sig att hand om sig själva mycket bra. En del män blir då osäkra och kan ha svårt att ta för sig och vara bestämda i sin relation, men många kvinnor längtar efter män som vet vad de vill. Så tveka inte att som man bli mer bestämd och ta för dig, naturligtvis med lyhördhet, men ändå tydlig i ditt sätt att visa vad du vill. Kan du dessutom vara mer närvarande i din kropp och ge uppskattning och kravlös beröring och skapa en trygg kontakt med din kvinna så är mycket vunnet.

En man som ensidigt bara söker ejakulation och orgasm, utan förmåga till känslomässig anknytning är lika halv och ofullbordad som en kvinna som bara söker närhet utan förmåga till sexuell hängivelse. Därför behöver kvinnor balansera sina känslor, tycka om sin kropp och återerövra förmågan till orgasm. Männen i sin tur behöver förlänga sin förmåga till njutning och återerövra kontakten med sina känslor.

Vägen till balans
Det enklaste sättet att sätta fart på gnistan är att kommunicera och berätta för varandra vad ni längtar efter och sedan prova olika vägar dit. Det kan vara väl värt att släppa på kontrollen och prova olika roller eller nya sätt att mötas på. Första steget på vägen dit är att ta reda på hur det ser ut i ditt liv. Vilka roller brukar du fastna i? Har du svårt att knyta an och visa kärlek? Har du svårt att ge dig hän sexuellt? Vad är det som är viktigt för dig och vad längtar du efter? Vad behöver du för att komma vidare och ta nästa steg?

Vi behöver förstå och lära oss mycket mer om oss själva och varandra och acceptera både våra likheter och olikheter. Det är dags att hitta hållbara lösningar och göra slut på kriget mellan könen.

Få mer tips i Kvinnans Tao och Mannens Tao eller e-kurs för kvinnor som vill leva och njuta i sin kropp.

Se ytterligare av intervjun med Irene: Bli en bättre älskare!

Hur tänker du? Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>