Qi-muskeln – den viktigaste av dem alla!

Vill du uppleva ett rikare sexliv, förhöjd lust och njutning? Genom att lära sig slappna av i bäckenbotten och använda sina muskler mer medvetet ökar du dina förutsättningar för ökad vitalitet och livsglädje! Detta gäller både män ochKT anatomi framifrån kvinnor! Qi-muskeln, eller Orgasm-muskeln, som Tao också kallar våra bäckenbottenmuskler, är mycket viktiga att träna, för såväl spänstighet som avslappning. Både en för spänd och för slapp kan skapa obalanser.

Varför blir bäckenbotten obalanserad?
Det kan vara tidigare trauman eller övergrepp som lämnat spår. De flesta av oss har någon gång gjort eller blivit utsatta för något vi inte velat eller blivit tillrättavisade på ett sätt som fyllt oss med skam. Då har vi en tendens att överge oss själva och kroppen för att skydda oss mot den obehagliga känslan. Stress gör oss omedvetna och all energi åker upp i halsgropen. Oro över att inte räcka till och inte hinna med gör att vi förlorar kontakten med kroppen. Det blir allt svårare att finna vila och återhämtning. Stresshormoner påverkar även våra könshormoner mycket negativt. Även prestationskrav och försök att pressa fram en orgasm för kvinnor eller hålla tillbaka utlösningen för mannen är vanliga anledningar. Andra orsaker är klimakteriet, övervikt, olust, graviditet, dålig hållning eller stillasittande.

Kan knipövningar hjälpa?
Det går att stärka sin bäckenbotten och öka känslan i sitt kön. När du medvetet återknyter kontakten vaknar lust till liv och vitalitet börjar flöda. Det ger en känsla av att komma hem igen till den trygghet och tillit det innebär att vara grundad i sin kropp och självkänsla.
Kvinnor upplever ofta en djup känsla av glädje och kärlek när könet väcks till sin fulla potential. Att återerövra förmågan till orgasm ger en stark känsla av tillfredsställelse. Självkärlek och en tacksamhet för den egna kroppen brukar komma på köpet.
När män börjar slappna av och använda sina muskler mer medvetet kan de börja bygga sin orgasmiska energi och därmed njuta mer. Det har även visat sig att bäckenbottenträning kan öka mäns uthållighet i älskogen. Läs mer på blogg om hur bäckenbottenträning hjälpt män hindra tidig utlösning! Men väldigt många män är väldigt spända, så ta reda på hur din förmåga att slappna av är. Det kan även hjälpa din prostata att må bättre.

Effekter Ju mer du kan slappna av och öppna upp under träningen desto mer ökar tillgången till din livsenergi och din förmåga till njutning. Andningen går hela vägen in och djup grundning i kroppen och ökad självkänsla tar plats. Efterhand kan både män och kvinnor träna sig på att kultivera sitt sexuella flöde och rikta den orgasmiska känslan ut i kroppen. Ett avslappnat, nyfiket och oskuldsfullt förhållningssätt är det bästa, där du kan tillåta dig ta emot livsenergin och ge dig hän.
Enligt Tao är bäckenbottens Qi-muskler de viktigaste vi har och de harmoniserar alla de övriga musklerna i kroppen. De är även ”golvet” och ger stöd till alla våra inre organ i buken.

Testimonias
Några kommentarer från främst kvinnor som tränat sin bäckenbotten med knip och/eller jadeägg:
* Jag hade inte haft sex på många år, varken med mig själv eller någon annan. Började med knipövningar och sedan jadeägg träning. Och ojojoj, inte visste jag att det kunde kännas såhär och att jag hade så mycket energi i de nedre regionerna! :-)
* Jag har använt mitt jadeägg i snart ett år och jag är fascinerad över hur min yoni har ”vaknat”. Är mer intuitiv, avslappnad och accepterande till det jag möter i livet.
* Att träna regelbundet har definitivt ökat min orgasmiska potential och gjort mig mer nyfiken på området i bäckenbotten. Är ganska säker på att det även gynnat mitt immunförsvar och hjälpt mig minska svamp i underlivet.

FAKTA
Bäckenbotten består av en grupp muskler som bland annat omsluter slidan eller penis, urinröret och ändtarmen och bidrar till att stödja dessa organ. De gör det möjligt att kontrollera urinblåsa och tarm. Många är inte medvetna om hur viktiga de är för hälsan, välbefinnande och samliv. pc_front _mannen_rgb

Undersökningar har visat:
9 av 10 kvinnor har spänningar i underlivet
20-30 % av kvinnorna har aldrig fått eller får sällan orgasm
10 % av männen upplever problem med tidig utlösning
10 % av männen drabbas någon gång av prostatit. 90 % är ickebakteriell, s.k. kronisk bäckenbottensmärta, vilken ofta kan bero på spända bäckenbottenmuskler

Symtom på inkontinens
Symtom kan börja med att du läcker när du nyser eller anstränger dig. Du är ofta kissnödig, även om du nyss kissat, har svårt att kissa eller kissar skvättar. OBS! Sök vård om du känner dig orolig och besvären inte går över med träning.

TESTA DIN STATUS PÅ QI-MSKLERNA
Både män och kvinnor:
Kan du stoppa strålen genom att knipa när du kissar? Om inte kan den vara försvagad.

Test för kvinnor:
Fingertest: För upp ett finger en bit upp i slidan. Använd olja eller glidmedel om det behövs.
Krama om fingret med dina muskler och bedöm hur det känns?
Kan inte krama = svag
Kan krama = spänstig
Får inte in fingret = spänd

Test för män:
Kolla i en spegel att basen på penis rör sig upp emot magen och att pungen höjer sig när du kniper. Annars = svag.

Att musklerna känns svaga kan också bero på okunskap eller omedvetenhet om hur du använder dina muskler. Då handlar det om att lära sig att få fatt på dem. Här kommer en övning!

ENKEL KNIPÖVNING FÖR STYRKA OCH AVSLAPPNING:
* Börja med att andas ner i ditt centrum, nedanför bakom naveln. Fyll hela ditt centrum, känn att andningen når ända bak i ryggen och till binjurarna. Var närvarande i kroppen och rikta uppmärksamheten mot bäckenbotten.
* Knip sedan i 5 sekunder och slappna av i 5 sekunder (det är som sagt lika viktigt att slappna av som att knipa).
Gör 10 knip 3 ggr om dagen. Öka antal efter hand.

Mål: 30 knip per session per dag, fem dagar i veckan tills du är stark.
Sedan kan du börja träna uthållighet, medvetenhet och känslighet!

Mer detaljer hittar du förstås i böckerna Mannens Tao och Kvinnans Tao.

Hoppas detta har inspirerat och Lycka till med Din träning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>