Innehåll

Modul 1

[fvplayer src="http://youtu.be/9SZg5hBVIeg"]

I denna modulen kommer du att utforska din självbild och betydelsen av din attityd och hur dina tankar påverkar dig, och ta reda på hur myten du berättar om dig själv ser ut. Du kommer även att lära dig hur du kan få mer frid i sinnet genom att grunda dig i din kropp.

Värderingar, attityd och fokus


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 6.23 min

Ett talesätt säger att allt handlar om din attityd. Din attityd avgör vad du ser och hur du ser på dig själv och på olika saker i livet. Den påverkar också din förmåga att ta till dig nya idéer och tankar. Du kan inte ändra din historia och det du varit med om men både du själv och din attityd går att förändra.

De tankar, känslor och förnimmelser du matar dig själv med är lika viktiga för hur du mår som det du stoppar i dig via munnen. Något av det viktigaste du kan göra i livet är att bli medveten om vad du tänker och hur de tankarna påverkar dig samt lära dig att välja andra tankar, om du så önskar. Din största fiende gömmer sig inuti ditt eget huvud.

Det blir som du har tänkt dig, brukar Olof Röhlander (populär föreläsare om tankens kraft) säga, och frågar sin publik – så vad tänkte du då? Tänker du tankar som stärker dig och får dig att känna dig bra? Eller tänker du tankar som sänker dig och får dig att känna dig värdelös? Människan har en tragisk förmåga att söka bekräftelse på att hon är just så värdelös som hon tror.

Det är du som avgör vilka idéer och attityder du väljer att tro på och därigenom blir du medskapare i ditt eget liv. Trots att det inte alltid känns så, har du har ett val i stunden. Du behöver lära dig om hur du fungerar och så att säga är ”programmerad” och sedan ”programmera om” de spår som inte gynnar dig längre.

Varför inte börja med att undersöka ett påstående du har om dig själv (eller någon annan) verkligen är sant!? T ex – jag duger inte som jag är, – jag är värdelös, eller – han är alltid….

Använd gärna Byron Katies (känd för sin metod ”The Work”) klassiska frågor i ditt utforskande:

1. Är det verkligen sant?
2. Kan jag verkligen veta att det är sant?
3. Vad händer när jag tror på den här tanken?
4. Vem vore jag om jag inte hade denna tanke?

Exempel:
1. Är det sant att jag är värdelös – njaaaa…
2. Är det verkligen sant – okej, kanske inte då…
3. När jag tror på påståendet att jag är värdelös känner jag mig misslyckad och nedstämd.
4. Om jag inte hade denna tanke då vore jag lättad och OK i alla fall.

I dag finns det metervis med forskning som bekräftar att vårt förhållningssätt och våra känslor påverkar biokemin i kroppen, och därmed t ex vårt immunförsvar och vår hälsa. Det är bevisat att gener och DNA inte kontrollerar vår biologi, utan att DNA istället styrs av signaler utanför cellen, inklusive de energetiska meddelanden som kommer från våra positiva och negativa tankar (Bruce Lipton).

Man vet att hjärnan är mycket mera plastisk, dvs förändringsbar, än vi trott, och att vi inte alls behöver vara den vi tror vi är. Du kan alltså definitivt förändras genom att ändra tankar och beteenden. Det handlar mer om att vilja och sedan faktiskt göra det.

I ljuset av denna kunskap är det lätt att inse vikten av att lära sig mer om hur vårt medvetande fungerar och synliggöra tankemönster och attityder. Och att hitta ett förhållningssätt som leder till det vi önskar känna och uppleva i våra liv, men samtidigt ha en ödmjukhet inför vad livet erbjuder.

Du kan inte påverka allt som händer i ditt liv, men du kan påverka din attityd och hur du bemöter olika situationer, hur du ser på din kropp och din sexualitet.

Din attityd och framförallt förmågan att kunna rikta din uppmärksamhet åt önskat håll är viktig för att du ska nå framgång i övningarna. Genom att du fokuserar på olika delar av ditt medvetande eller en specifik del av din kropp leder det till ökad aktivitet och flöde dit. Övningarna och uppdragen som följer tränar dig därför samtidigt på att bli en riktare av energi i ditt liv. Att energi följer tanken är ett tillförlitligt koncept.

UPPDRAG

Uppmärksamhet

[fvplayer src="http://youtu.be/w7-McB_h1cs"]


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 3.33 min

Bestäm dig för att spendera en hel dag med att lägga märke till dina tankar.
Vad tänker du på? Var håller du din uppmärksamhet? Vad ger du energi till? Vad skapar du i dina tankar? Vad tänker du om dig själv och andra? Vilken attityd har du till livet? Vilken självbild ger du näring till?

Var speciellt uppmärksam i olika situationer som när du äter, i en kö, på T-banan/bussen/bilen, på jobbet, med din partner, när du ska ha/har sex, när du tittar dig i spegeln etc.

Spetsa dina inre öron när du plötsligt känner dig missnöjd, illa till mods, oroad eller stressad. Eller när du plötsligt känner dig glad, tillfreds, nöjd, nyfiken etc. Vilken tanke kom strax före känslan? Eller hänger ihop med känslan? Kan du se vissa tankemönster eller tankespår som du använder? Hur påverkas du av och hur tolkar du din omgivning, någon säger något, ger dig en blick, något händer?

Exempel: Du får en blick av någon som du tycker ser konstig ut. Genast tolkar du det som att något är fel på dig eller att personen inte tycker om dig. Fastän du faktiskt inte har en aning om vad den personen tänker.

Försök inte ändra någonting, utan bara observera och var med dina tankar och känslor. Inte värdera rätt eller fel, utan bara konstatera, såhär är det just nu i mitt huvud.

Tips:
För att inte glömma bort dig kan du sätta din mobil att ge ifrån sig ett ljud varje timma. När du hör ”pipet” blir du medveten om din fokus just då, var befann sig din uppmärksamhet just då, innehållet i tanken och känslan i kroppen.

Se det som ett spännande detektivarbete och att du är ute och ”smyger” på dig själv!
Aha, sådär tänker jag och då känner jag såhär… vilket gör att jag gör såhär och tänker det här om…

Skriv ner vad du blev medveten om i din dagbok.
Dokumentation stärker din process.

Du kan förstås med fördel göra denna uppmärksamhetsträning vid flera tillfällen.
Gör uppdraget vid minst 3 tillfällen (dagar).

När du blivit mer medveten om din attityd och dina tankar och hur de påverkar hur du ser på världen är nästa steg är att vända uppmärksamheten än djupare in och utforska dina verkliga behov och önskningar.

ÖVNINGAR

Grundning


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 3.24 min

Du är den enda som verkligen vet vad du behöver och den enda som kan bestämma vad som är bra eller dåligt för dig. Ingen annan har heller det intresset eller lyhördheten att verkligen förstå dina personliga behov, dina gränser eller dina önskningar. Kruxet brukar vara att vi inte förstår det själva heller. Om du inte är medveten om det som känns går du miste om informationen och du vilseleder dig själv. Därför behöver du utveckla förmågan att känna igen dina behov och gränser. Du behöver även lära känna och bejaka dina önskningar och drömmar. För att kunna göra det behöver du grunda dig i din kropp och skapa stunder av medveten vila och återhämtning då du känner efter.

För att kunna känna dina behov och instinkter är första steget att stärka kontakten med ditt inre och din egen kropp. Det är där dina känslor och din intuition bor.

För att träna detta kommer du att få en övning för att grunda dig i din kropp. Grunda dig gör du genom att helt enkelt hålla ditt fokus mitt i nedre buken, rikta andningen dit och slappna av. När du centrerar dig genom att fokusera en bit innanför och nedanför naveln finner du en neutral plats där du kan grunda dina upplevelser och odla din observerande förmåga. Funktionen finns där redan från början men du behöver ge området din närvaro och uppmärksamhet för att dess potential ska kunna uppfyllas.

Vi är så vana vid att hålla vår uppmärksamhet på yttre företeelser. Vi tar hand om andra, kolla in i datorn, shoppa etc. Eller på oss själva utifrån hur vi tar oss ut och vara självmedvetna utifrån andras blickar och jämföra oss med andra. Första steget för att grunda dig är därför att dra tillbaka din uppmärksamhet till dig själv och rikta den inåt. Du vänder ditt fokus in mot dig själv, känner och berör dig själv inifrån. Det är som att flytta fokus från huvudet och in i ditt centrum i nedre buken.

Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att ha kontakt inåt och förankra sig i sin kropp. Detta är själva grunden för att odla medvetenhet, självacceptans och självmedkänsla. Och jag vet att din kropp längtar efter dig. Den väntar ivrigt på att du ska lära känna den och dess förmågor och gåvor. Det är där din självkännedom kan växa och det är där både din lust och visdom finns tillgänglig.

[fvplayer src="http://youtu.be/SnFJLqeSbgA"]


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 4.42 min

Guide övning grundning

1.  Ställ dig i en avslappnad ställning, paralella fötter, mjuka knän, dra in svansen så att ländryggen slätas ut, öppen bröstkorg, dra in hakan något, slappna av i magen och slut ögonen.
2. Vänd fokus inåt. Andas lugnt och djupt. Slappna av i tanken och vila in i dig själv.
3. Lägg din högra hand under naveln och din vänstra mittemot på ländryggen. Handflatorna är mot varandra.
4. Andas in djupt, genom näsan, ända ner i magen. Låt andningen guida din uppmärksamhet ner i ditt centrum.
5. När du andas ut, låt uppmärksamheten vara kvar mellan händerna, som att du andades ut inne i magen.
6. För varje andetag fördjupas kontakten med ditt centrum mitt inne i nedre buken. Känn hur blodet
pulserar där inne. Känn efter med handen att andningen går ända bak till ländryggen.
7. Känn kontak med ditt centrum och din grundning i dig själv. Som att du kastar ankar och förankrar dig i
ditt centrum bakom nedanför naveln.
8. Ha en välvillig attityd mot dig själv.
9. Avsluta med att säga något fint och uppskattande till dig själv djupt inifrån dig själv. ”Jag är frisk, tacksam och tillfreds”.

Stå 5 – 10 minuter, gärna längre. Gör övningen så ofta du kan, åtminstone en gång om dagen. Du kan också göra ”kortisar” på bussen, i kön, på jobbet etc. Till slut behöver du inte hjälpa till med händerna. Målet är att alltid ha en del av din uppmärksamhet i ditt centrum, som ett inre ankare.

Meditation


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 6.02 min

Meditation kan innebära olika saker, allt från att fokusera på din andning till guidade meditationer, som är som en inre resa. Ordet meditation har rötter från grekiskan ”media histemi” vilket betyder ungefär ”att vara, eller att stå i mitten”, att komma tillbaka till centrum och återvända till stillhet. Idag har många provat ”mindfulness” som är sprungen ut buddhistisk meditation. Där används olika fokus och du tränar din medvetenhet, vilket vi även kommer att göra här. Att träna sitt medvetande innebär bland annat att medvetet rikta sitt fokus åt olika håll, koncentrera sig på en sak eller att bara slappna av i tanken och släppa identifikationen med den inre dialogen. Meditation håller ditt sinne mer fridfullt, hälsosamt och ungt.

Medvetenhet är själva nyckeln till såväl ökad lyhördhet och att kunna lära känna sig själv som att kunna fördjupa sin förmåga till njutning. Den är grunden för kvaliteten i din utveckling. Du blir medveten om att du har ett medvetande, en annan fokuspunkt i dig själv, som kan observera dig själv med distans. Du slutar att identifiera dig med dina tankar, dina känslor, din kropp. Detta är något jag tänker, det är inte hela jag. Detta är något jag känner just nu, det är inte hela jag. Jag är mycket mer än så. Hur vet du det? Jo, dessa förnimmelser kommer och går, allt är i ständig förändring, vare sig vi vill eller inte. Även kroppen är förgänglig och i ständig förvandling. Celler i kroppen dör och förnyas hela livet.

När du tränar medvetandet att stanna kvar i kroppen och känna blir du mer närvarande med det som är här nu. Både inom dig och utanför dig. 

Det är också något magiskt med att kunna betrakta något och att bli den som observerar. Att neutralt kunna iaktta är i sig början på en transformation. Förr i tiden trodde forskare att de kunde vara objektiva och studera ett fenomen utan att påverka resultatet. Men kvantfysikforskare som studerar atomer har upptäckt att det inte fungerar så. Även en observatör kommer att påverka situationen bara genom sin närvaro.

Det är mycket som kommer att transformeras i ditt liv när du kan hålla en neutral iakttagande position, och samtidigt medvetet känna. Du distanserar dig inte, utan kan vara med det som är, genom att du inte identifierar dig med dina tankar och känslor.

[fvplayer src="http://youtu.be/pKAPpaZlehg"]


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 6.02 min

Guide övning Meditation

1. Sitt på en plats där du får vara ifred en stund. Sitt på en stol eller på golvet med benen i kors. Se till att
ryggen är rak. Slut ögonen. Tag några djupa andetag.
2. Tänk att du slappnar av i tanken och flyttar din uppmärksamhet in i kroppen. Som att hela ditt medvetande är innanför ditt eget skinn. 
3. Bli medveten om din andning. Guida den mjukt hela vägen ner i magen till ditt centrum nedanför naveln. Andas mjukt, stilla och tyst genom näsan, följ med andningen ner i ditt centrum.
4. Tänk dig själv upp för ryggraden, väck upp den uppsträckta kraften, den som vill vara vaken och alert.
5. Slappna sedan av, kring ögonen, bakom ögonen, bröstkorgen, magen, bäckenbotten och vila in i dig själv.
6. Håll sedan ditt fokus på andningen. Följ med andningen in och ut. Slappna av mer och mer.
7. Samtidigt är du medveten om i dig själv just nu. Observera vilka tankar, känslor, kroppsförnimmelser du har? Använd dina inre ögon och inre öron till att betrakta och lyssna till ditt inre.
8. Innan du avslutar, säg något fint till dig själv, djupt inifrån. T ex jag är frisk, jag är stark, jag är klar i sinnet, jag känner medkänsla för mig själv, tacksamhet etc.
9. Avsluta genom att lägga händerna på magen nedanför naveln och bara sitt så en stund.

Sitt och meditera 5-10 minuter. Förläng till 20 minuter efter hand. Skaffa gärna en vana att t ex meditera varje morgon eller varje kväll. Se till att sitta åtminstone tre gånger i veckan för att få en förnimmelse av vilken effekt meditationen kan ha. Regelbundenhet bygger medvetenhet och energi.

Tips
Skulle du ha väldigt svårt att sitta stilla kan du ibland ta en naturpromenad. Men ha fokus på din andning och uppmärksamheten på ditt inre, inte på pratet i huvudet!

UPPDRAG

Myten om dig


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 2.51 min

Alla mönster och symptom du har är skapade genom den historia du alltid berättar för dig själv. Allt helande eller förändring kommer därför genom den nya historia du börjar berätta för dig själv.

Albert Einstein sa: Världen vi lever i är en skapelse av våra tankar genom de värderingar och trossystem som vi har. För att förändra vår värld måste vi ändra våra tankar.

Många av er har säkert gått i flera olika terapier och provat olika tekniker för personlig utveckling och lärt massor om er själva. Ändå fortsätter vi ofta att göra som vi alltid har gjort. Varför? Varför är det så svårt att ändra på ett mönster och hur vi värderar oss själva? Varför fortsätter vi att jämföra oss med andra? Fortsätter vara missnöjda. Och i takt med att kunskapen om oss själva växer blir i många fall ”den inre kritiken” till och med värre och mer självkritisk. Jag vet ju det här om mig själv, och ändå gör jag såhär…samma misstag…om igen…

Resultatet blir att du tror att något är fel och att du behöver gå djupare, känna och undersöka traumat igen, förstå mer, att du måste gå ytterligare en kurs osv. Jakten på förlösningen från det obehagliga missnöjet verkar aldrig ta slut.

Istället för att gräva djupare i din historia är avsikten här att du ska försöka få syn på dina grundläggande värderingar om dig själv för att på det sättet få fatt på de beslut och värderingar som styr dig. Då har du hittat komponenten som verkligen ger förändringspotential. Du behöver medvetandegöra de attityder och trossystem som ligger djupast inom dig och som avgör hur du ser på dig och världen. För att sedan släppa taget om dem och välja nya föreställningar och bilder om dig själv. Vi har mycket större valmöjligheter än vi tror.

 


Ladda hem filen (högerklicka på länken och välj ”Spara som…”) 10.36 min

Uppdraget:
Så ditt uppdrag nu blir att utforska och skriva ner myten om dig själv. Vilken historia är det du upprepar för dig själv? Vilka teman är det som kommer upp om och om igen? Vilka roller spelar du, i relationer, i familjen, i världen. Hur ser du på relationer, sexualitet, din kropp, dig själv? Vad tänker du när du blir stressad, deprimerad, rädd? Kanske har du redan sett tydliga mönster i ditt förra utforskande uppdrag ”Uppmärksamheten”.

Fråga dig också varför du tänker och agerar som du gör och varför det varit viktigt, betydelsefullt eller nödvändigt att göra. Avsikten var ofta från början god och för att skydda oss mot att bli sårade, men fungerar inte lika bra idag.

Skriv ner din historia och formulera dina teman. Tänk och redigera inte, bara skriv!
Döp sedan historien efter essensen på ditt livstema. Det är ingen uppsats du ska skriva. Det kan räcka med några rader som beskriver temat.

Exempel:
- Det var en gång en flicka som hade det ganska bra. Men så en dag blev hon sjuk. Hon blev både rädd och ledsen när de lämnade henne alldeles ensam på sjukhuset. Hon trodde att allt var hennes  fel. Hon fortsatt att alltid undra vad det var för fel på henne och trodde att ingen tyckte om henne
. Ingenting spelar någon roll, tänkte hon, det blir bara fel …

Andra vanliga teman är: jag är värdelös, ingen tycker om mig, jag kommer ändå alltid vara ensam,  jag duger inte som jag är, varför gör jag alltid fel val, ingen förstår mig…

Exempel på namn från andras myter:

Flickan som aldrig var bra nog!
Sådana som jag blir inte gladare än såhär.
Den långa jakten på lycka, som aldrig tog slut.
Jag är inte värd och hör inte till denna världen.
Allt tokigt är mitt fel.

Ja, temana kan vara många, men ändå snarlika.

Vänd på Myten
Vänd därefter på allt, från negativa ord och bilder till positiva ord och bilder.
Skriv om historien.
- Det var en gång en liten flicka som tyckte om sig själv. Hon kände sig trygg och glad. Hon förstod att allt hon gjorde spelade roll…

Tona också in på vad du i ditt hjärta verkligen i sanning längtar efter. Vad är det som fyller dig med glädje, lust och inspiration? Vad är det som spelar roll och verkligen är viktigt för dig? Vem vill du vara?
Tänk inte fram dina önskningar från ditt intellekt och utifrån vad du tror du borde, utan låt den komma till dig från ett djupare ställe. Ta frågan med dig på en naturpromenad, in i en meditation eller avslappning. Vänta sedan på svaret. Låt det ta sin tid. Detta är ett utforskande som kanske inte avslutas här och nu utan fortsätter och utvecklas med åren.

Skriv och döp din nya historia, låt pennan flöda.

En av mina lärare sa att: Don´t cheat the universe! Om du drömmer för lågt eller gömmer dig bakom rädsla och feghet så lurar du universum på din unika gåva till världen.

Exempel på namn från andras hjärtdrömmar:
Kvinnan som inte kunde sluta ge kärlek!
Ett liv i glädje, njutning och tacksamhet.
Nuets underbara gåva.
Jag är värd allt av livets goda.
Jag kan och jag vill och allt vill bli bra!

Skapa det nya
Man säger att ett mönster följer minsta motståndets lag. Det innebär att du behöver anstränga dig lite extra när du börjar göra en förändring. Annars kommer du att göra som du alltid har gjort, eftersom det är lättast. Därför behöver du medvetenhet och lite extra energi för att styra in dig på den nya banan.

För att ge näring till din nya dröm och skapa ett nytt mönster behöver du generera nya vanor och nya sätt att vara. Så tydliggör vad du vill förändra. Skapa sedan en strategi. Vilka tankebanor behöver jag programmera om och i vilka situationer behöver jag vara extra vaksam i?

Tips
Var ärlig, detta är för dig. Ärlighet är befriande. Censurera dig inte, sopa inte något under mattan. Ingen annan behöver få veta vad du tänker eller drömmer om och just nu behöver du inte vara något annat än precis som du är. Och det betyder också att våga drömma stort. Våga öppna dig för dina högsta önskningar. Om det kommer känslor låt de få vara där precis som de är (i modul 3 utforskar vi känslorna djupare). Självförverkligande kan handla om personlig utveckling, hitta sitt syfte, ny självbild, självkärlek, kunna ge mer kärlek, vara till service för andra, skapa konst, projekt, relationer, skaffa familj, karriär etc. Vad är det just du drömmer om och vill förverkliga i ditt liv?

Kreativa uttryck
Du kan även använda andra kreativa uttryck för att fördjupa din process. Måla, skriva dikter, låta kroppen uttrycka sig, rollspel etc. Gör ett kollage eller ett altare med symboler för det du vill skapa i framtiden. Manifestationen handlar om att kunna förvandla en framtidsdröm till en realitet i nuet. En känsla av att din önskan redan är förverkligad.

Förverkliga din dröm

Se och känn dig själv som om du redan förverkligat din dröm. Vad gör du och vad känner du? Med vem och när? Släpp sedan drömmen fri. Känn tacksamhet för det du redan har. Om du gör detta några minuter varje dag stärker du det nya mönstret och ökar möjligheten att förverkliga din längtan, eller tillåta din önskan komma till dig. Din nya attityd bör även leda till att du aktivt befrämjar de nya beteenden som leder till önskat resultat. Det blir som en god cirkel där det ena leder till det andra.

Ett tips är att skapa en daglig rutin där du tonar inpå din nya dröm och det nya du vill förverkliga i ditt liv. Ett förslag är att göra det i samband med meditationsövningen ovan. 

Sammanfattning myten om dig själv:
1. Skriv ner myten om dig.
2. Vänd på myten och formulera det nya du vill skapa, vem du vill vara nu.
3. Gör en bild, ett altare eller ett kollage som håller symboler för din nya dröm.
4. Känn varje dag en stund hur nya drömmen känns, som att den redan är uppfylld.
5. Känn tacksamhet för det du redan har.

Inspiration

Olof Röhlander: Det blir alltid som man tänkt sig.

Byron Katie: Om essensen i hennes metod ”The Work”.

Bruce H. Lipton: Om medvetandets kraft.

Sammanfattning

* Det är inget fel på dig! Du är det du är och det är OK!

* Att kunna observera, objektivt betrakta sig själv med medkänsla leder i sig till transformerande magi och är essentiellt för kvaliteten i din utveckling.

* Tänk på vad du tänker. Tankens kraft är stor och energi följer tanken. Vad väljer du att fokusera på?

* För att ändra ett mönster eller bryta en vana behöver du göra två saker kontinuerligt:

  1. Observera mönstret/vanan.
  2. Ge näring till ett nytt mönster/vana regelbundet.

 

Såg en gång en intervju på youtube med en 107 år gammal amerikansk kvinna som  sammanfattar denna modul på ett bra sätt. Intervjuaren frågade den pigga 107 åringen vad som var hennes hemlighet. Hon svarade: Tänk positivt! …… sedan fick hon något lurigt i ögonen och sa: Jag vet om allt dåligt, men jag tänker på det som är bra! (I know about the bad, but i think about the good!).

[fvplayer src="http://youtu.be/_mQtYv3S53Y"]

Träningstips

1. Börja meditera varje dag. Gör ”Meditation” varje morgon och/eller kväll. Tona in på din ”nya dröm” en liten stund före övningen. Att skapa en stund av stillhet och tystnad varje dag kommer att göra skillnad i ditt liv, om det så bara är 5-10 minuter du sitter!

2. Gör övningen ”Grundning” 3 gånger i veckan i 3 månader. När du blir van kan du använda principen för att grunda dig när du vill, var du vill och så ofta du vill.

3. Bestäm dagar för att göra uppdraget ”Uppmärksamheten” och bestäm en dag där du sätter undan 1-2 timmar för att utforska ”Myten om dig själv”. Skriv ner din nya dröm och formulera den du vill vara nu och vad du vill förverkliga i ditt liv. Använd gärna något kreativt uttryck för att stärka dina inre bilder.

I nästa Modul 2 går vi djupare in i avslappning och kroppens förmåga till visdom, läkning och återhämtning.

Copyright 2014 – All Rights Reserved – Irene Andersson, ProCreative AB

En kommentar till “Modul 1

  1. Marie Kvammen skriver:

    Jag har en närvaro som är kroppsligo och mental sedan länge. För mej som ofta mediterar och kastar grundande ankare samt är medveten om varje tanke och ord som kommer ur min hjärna/mun var det bra att få en feed back på det som jag sedan länge arbetat mej fram till. Nyfiken på forts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>