Företagsbeskrivning

Vision:
Min vision är att bidra till mer hälsa, balans och harmoni, i relation till oss själva, livet och andra. Jag brinner för att hjälpa män och kvinnor att få kontakt med sina kroppar så de kan uppleva och känna mer. Vill informera om och vidga synen på vår sexualitet och den njutning vi alla kan få tillgång till via våra fantastiska kroppar. All hållbar förändring börjar med dig själv och vägen mot ett mer hållbart samhälle kräver också att vi skapar större balans mellan de feminina och maskulina värdena. Jag vill nå ut till kvinnor och män, i olika åldrar, olika yrkesgrupper, privata grupper, nätverk, institutioner, arbetsplatser och skolor i hela Norden.

”Min respekt och tilltro till kroppens och sinnets egen kraft och självläkande förmåga har genom åren bara stärkts och jag ser det som min uppgift att hjälpa till att skapa utrymme för den kraften att verka”.

Affärside:

Att genom koncepten och böckerna ”Kvinnans Tao” och ”Mannens Tao” tillhandahålla kvinnor och män kunskap och verktyg för att öka förmågan att behålla och kultivera sin lust och livskraft. Inklusive orgasm och sexualitet!

Kvinnans Tao stärker kvinnor i alla hennes åldrar, från ungdom och vuxen kvinna till menopausen och därefter. Mannens Tao stärker mäns hälsa och potens i alla hans åldrar. Detta hjälper män och kvinnor att prestera på en bra nivå i livet, både privat och på jobbet. Vänder mig till både privatpersoner och medarbetare på företag och institutioner i hela Sverige.

Erbjuder kurser, workshops, föredrag, vägledning, behandlingar och böcker med tillhörande övningar för att öka medvetenhet och välbefinnande.

För personer som hör varningsklockorna ringa, men ännu inte gått in i väggen, rekommenderas Intensivkuren där tre terapier blir ett. Ett unikt koncept där psykoterapi, kroppsterapi och meditation får verka tillsammans. Ett samarbete med psykologen Per Klingberg.

Jag arbetar med att sprida information kring kvinnors och mäns hälsa, livsenergi, sexualitet och essens med inspiration från både taoism och modern forskning om både kropp och själ. Mina insikter och verktyg har jag samlat i böckerna ”Kvinnans Tao” (2011) och ”Mannens Tao” (2014). Tonvikten i böckerna ligger på hur du kan hjälpa dig själv att hantera allt från stress och prestationsångest till att balansera din kropp och ditt känsloliv samt stärka din lust och livsenergi. Hur kan du bli mer närvarande i din kropp och i ditt eget liv och nära ditt hjärtas dröm och sanning? Ger även personlig vägledning och behandlingar.

Böckerna finns att köpa hos nätbokhandlarna, där de även finns som E-böcker!

Lite mer om mig

Jag har haft friskvård och alternativa terapier som ett stort intresse sedan början på 90-talet och har flertalet utbildningar och diplom inom qigong, yoga, massage, kroppsterapi, meditation, shamansk visdom och personlig utveckling. Utbildad både i Sverige och en hel del utomlands. Det jag brinner mest för är dock qigongen, som är så välgörande på många olika nivåer och praktiserar själv regelbundet sedan 1995. Är certifierad Qigong Instruktör sedan 1998 och undervisar i universal tao, tao yin, xing shen zhuang, tian ti och wuji gong. Är även behörig att utbilda lärare i wuji gong. Mina huvudsakliga lärare har varit Wang Tin Jun, David Shen och Mantak Chia. Idag vidareutbildar mig regelbundet i qigong för Andrew Fretwell, Yuan Tze och Lujan Matus. Andra inspirationskällor har varit min tid på olika center i Indien, i Poona och i Rishikesh. Är också sedan 2002 med i Åsa Kullbergs ”skola i shamansk visdom” både som deltagare och assistent, där ledarskap och livsenergin står i centrum (Pipecarrier, firechief & dancechef for sweatlodge). Senaste åren har jag också fördjupat mig i hur vår bäckenbotten fungerar och ger Pelvic Floor awareness behandlingar. Dels via Deborah Sundahl (Awakening the G-spot and female ejaculation) och Fysioterapeuten Anne-Marie Kranendonk med pelvic floor som specialitet. Har även studerat basmedicin, anatomi, näringslära, örter och har universitets studier i psykolog, pedagogik, ekonomisk historia och humanekologi och är utbildad bibliotekarie.

Min drivkraft är en stark vilja att lära och utvecklas vidare som människa och att ta ansvar för det jag vet om mig själv och livet. Ser det som mitt jobb att inspirera andra att hitta den viljan och motivationen i sig själva. För det behövs balans i såväl kroppen som i själen, mellan det yttre och det inre, mellan aktivitet och återhämtning. Det är centralt att få fatt på både den medvetenhet och den extra energi som krävs för hållbar förändring och handlingskraft. Mitt eget utforskande har hela tiden ökat min nyfikenhet och stärkt min vilja att fortsätta växa och ökat min lust att dela med mig. Ärlighet, självacceptans och en ödmjukhet inför vad livet bjuder ser jag som grundläggande. Det är inte vad du gör, utan hur du möter an och kan hantera olika saker som gör skillnaden. Trygghet, tillit och att tycka om sig själv är bästa medicinen.

Arbetslivserfarenhet

Jag har sedan början på 1990-talet arbetat med massage och ger behandlingar både privat och på företag. Har eller har haft uppdrag på företag som: Bergkrantz Arkitekter, Bengt Dahlgren AB, Schibstedts Förlagen, Erseus Arkitekter, Blue Factory, Ericsson, Bokamassage, Coca Cola, Dagab, St Görans Sjukhus, Hasseludden m.fl.

Har stor erfarenhet av eventmassage i gallerior, på mässor, möhippor, festivaler etc. Var regelbundet massör på exempelvis Formexmässan.

Håller sedan 1998 kurser i flera qigong former och har haft grupper på företag: Peab, Bedrift AB, Herringe slott, Apoteket, Naturakademin, Tyska Institutet m.fl.

Håller regelbundet föredrag och kurser i Kvinnans Tao och Mannens Tao. Har främst haft privata kurser i egen regi, men även på Frukostmöten, Tantrafestivalen och Sexsibilityfestivalen. Var co-teacher i pelvic floor på Lin Holmkvist´s Tantra Therapist Training i Thailand 2018. Gav Pelvic Floor release behandlingar på Tantrafestivalen 2018. Är sedan 2002 apprentice på ”sweet medicine sundance path”, en skola för shamansk visdom med Åsa Kullberg. Assisterar även på Shamansk re-capitulating De-armoring.

Erbjuder även personlig vägledning och använder då främst Voice Dialogue, en metod i transformerande psykologi för personlig utveckling och meta-coaching. Arbetade under många år som underkonsult och rådgivare på Startkraft, ett företag som jobbar med omställning.

Ger även privat qigong undervisning för den som önskar. Är en av tre som sedan många år driver Qigonginstitutet.

Gett ut en Dvd: Tao Yoga: Effektfulla övningar för att stärka livskraften i vardagen.

E-Kurs: Konsten att leva och njuta i sin kropp!

Utbildning:

Qigong & Yoga
Tao Garden: TaoTantra, inkl Karasai nei tsang. 10 dagar, 2018
Hainan: Zhineng Qigong healingretreat med Xi, Tao och Wei. Kina, 2 v, 2016
Arkaya Awareness Centre: Arkaya Yoga lärarträning, India, 5 v, 2014
Lujan Matus: Dragon Tears, Golden Lotus, 3 v, 2013-14
Yuen Tze: Ren Xue, Sommarkurser á 12 dagar, 2012-2013-2014
Andrew Fretwell: Wuji Gong, lärarträning. Utbildar även lärare. 2009-
International Healing Tao: Chi Kung & Tao Yin Instructor, Thailand, 4 v, 1998
International Healing Tao: Training with Mantak Chia, 10 v, 1995-2001
David Verdesi: Nei Gong, Xing Shen Zhuang m.m. 12 v, 1999-2006
Wang Tun Jin: Xing Shen Zhuang, 8 v, 2001-2008
Angela & Victor: Iyenga Yoga, 4 veckor, Greece, Lesbos, 1995

Kurser i terapi/vägledning/coaching
Art of Love: Tantra Therapist Training, Koh Pangan, Thailand, 25 dagar, 2018
HumaNova: Motiverande Samtal, Sthlm, 2012
ISNS: Certifierad Meta-Coach, 14 + 8 dagar, Sthlm, 2008/09
Sweet Medicine Sundance Path: Åsa Kullberg. Sedan 2002-
Expressive Arts: Uttryckande konstterapi, 450 tim, Sthlm, 1999
Delos Inc: Voice Dialogue with Hal & Sidra Stone, USA, 98 tim, 1995
I.T.P.: Voice Dialogue training, Holland, 22 dagar, 1995
Voice Dialogue Institutet: Transformerande psykologi, Sthlm, 180 tim, 1993

Kurser kroppsterapi
Anatomy trains: 3 dagar, 2019
AnneMarie Kranendonk: Pelvic floor & vaginal release. 3 + 3 + 3 dagar, 2017/18
Deborah Sundahl: G-spot & female ejaculation. 3 + 3 + 3 + 3 dagar, 2016/17/18
Andrew Fretwell: Chi Nei Tsang Training, 7 dagar, 2011
Akupunkturakademin: Tuina, 4 dagar + meridianer, 4 dagar, 2008
Harald Blomberg: Rytmisk rörelseträning för massörer, 2 + 2 dagar, 2008
Naturmedicinska Fackskolan: Basmedicin, Anatomi, fysiologi, medicin, 480 tim, 2004
Instituto de reflexologia: Ansiktszonterapi I, 3 dagar, 2003.
Du Mai Centre: Chi Nei Tsang. 2000, 3 veckor
Du Mai Centre: Shin Tai I. Bryssel,  1997, 3 veckor
Du Mai Skolan: Shiatzu, Baskurs, 3 dagar, 1997
Osho Multiversity: Pulsation training. India, 230 tim, 1996
Osho Multiversity: Star Sapphire for bodyworkers. India, 112 tim, 1996
Svenska Kinesiologiskolan: Kinesiologi och kosmos. 5 dagar, Stockholm, 1995
Axelsons Gymnastiska institut: Dipl. Energimassage, 6 veckor, 1993
Axelsons Gymnastiska Institut: Grundkurs I Body-Harmony. 3 dagar, Stockholm, 1993.
Osho Inst. for native healing art: Hawaiian healing massage. Risk, Denmark, 140 tim, 1993
Georg Heitzer: Chakraflödesmassage enligt Ambres, 3 dagar, 1992.
Eva Billberg: Reiki, 2 dagar, 1992